علت خاموشی‌های نامنظم برق در مشهد چیست؟ | چرا برق برخی از مناطق اصلا قطع نمی‌شود؟ افزایش نرخ طلا و سکه در مشهد (۳ دی ۱۴۰۳) | نیم‌سکه یک میلیون تومان گران شد! زمان ثبت سفارش خرید عرضه اولیه امروز مشخص شد (۳ دی ۱۴۰۳) | حداکثر ۴ میلیون ریال برای خرید عرضه اولیه دزاگرس نیاز است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۳ دی ۱۴۰۳) | جهش دلار به کانال ۷۷ هزار تومان ویدئو | وزیر اقتصاد قیمت دلار را مشخص کرد سهام اولین شرکت دانش‌بنیان شنبه آینده (۸ دی ۱۴۰۳) عرضه اولیه می‌شود | چقدر نقدینگی کنار بگذاریم؟ حراج سکه ضرب ۱۴۰۳ مرکز مبادله امروز برگزار می‌شود (۳ دی ۱۴۰۳) صدور ۹ هزار میلیارد تومان برگه تشخیص مالیاتی برای تراکنش‌های بانکی مشکوک فروش ۸ محصول ایران خودرو ویژه دی ماه ۱۴۰۳ + جزئیات قیمت میوه و صیفی‌جات (۳ دی ۱۴۰۳) | سیب امروز در مشهد چند؟ نرخ تورم آذر ۱۴۰۳ اعلام شد | کاهش نرخ تورم سالانه برای خانوار‌های ایرانی آغاز فروش خودرو لاماری ایما از ظهر امروز (۳ دی ۱۴۰۳) + شرایط پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳) پیش بینی بورس (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳)| قله نوردی شاخص بورس ادامه دارد؟ تکذیب گمانه‌زنی‌های افزایش قیمت بنزین (۲ دی ۱۴۰۳) برای خرید آهن‌آلات در مشهد چه باید کرد؟ انبوه‌سازان لاکچری‌ساز بلای جان بازار مسکن ماجرای برنج‌های وارداتی آلوده چیست؟ نقد‌های مردمی به عرضه روغن‌موتور‌های بی‌کیفیت در مشهد قیمت خودرو‌های خارجی رشد ۳ تا ۳۵ میلیون تومانی پیدا کرد (۲ دی ۱۴۰۳) قیمت خودرو‌های داخلی در مسیر کاهش (۲ دی ۱۴۰۳) | پژو ۲۰۷ اتوماتیک یک میلیارد و ۳۵ میلیون تومان موتور بورس با بزرگان بازار روشن ماند | گزارش وضعیت بازار سهام (۲ دی ۱۴۰۳) نرخ طلا و سکه در مشهد (۲ دی ۱۴۰۳) حجم مخازن سد‌های خراسان رضوی، فقط ۱۴ درصد! اداره کل صمت خراسان رضوی طی ۸ ماه ابتدایی ۱۴۰۳ رتبه سوم کشور در تعداد پرونده کشف کالای قاچاق را کسب کرده است ۹ مزرعه ماهی خاویاری در خراسان رضوی فعال است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲ دی ۱۴۰۳) | ریزش قیمت‌ها در بازار ارز و طلا آغاز عرضه سنگین دلار، تتر و درهم از فردا (۳ دی ۱۴۰۳) قانون پیش فروش مسکن اصلاح می‌شود
سرخط خبرها

مصرف بی‌رویه مردم، از جمله دلایل اصلی کمبود گاز در ایران 

  • کد خبر: ۱۴۵۴۱۱
  • ۲۵ دی ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۸
  • ۲
مصرف بی‌رویه مردم، از جمله دلایل اصلی کمبود گاز در ایران 
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی با بیان این که متوسط دمای هوای کشور از یکم تا بیست و سوم دی به میزان ۰.۶ درجه سردتر از شرایط نُرمال (میانگین بلندمدت ۳۰ ساله) بوده است، گفت: سازمان هواشناسی کشور از هفته‌های گذشته درباره احتمال کاهش محسوس دما و در نتیجه، امکان افزایش شدید مصرف گاز و دچار شدن به کمبود گاز هم به صورت عمومی هشدار داده بود و هم اطلاعات مربوطه را به مسئولان ذی‌ربط ارائه کرده بود.

به گزارش شهرآرانیوز، در روز‌های اخیر سرمای شدید هوا، پدیده جوی غالب در بسیاری از نقاط کشور بوده است و براساس گزارشات سازمان هواشناسی، در هفته گذشته دمای هوا در ۲۶ مرکز استان کشور به صفر یا زیر صفر رسید و کمینه دما در بیش از ۱۳۰ شهر منفی شد و حتی در برخی شهرها، دما‌هایی پایین‌تر از منفی ۲۰ درجه سانتی‌گراد به ثبت رسید. البته آن طور که مسئولان سازمان هواشناسی کشور می‌گویند، با وجود این که سرمای هوا در زمستان امسال نسبتا کم‌سابقه بوده است، اما این سرما بی‌سابقه محسوب نمی‌شود و در زمستان سال‌های گذشته، حتی دما‌هایی پایین‌تر از این نیز در نقاط مختلف ایران به ثبت رسیده بود. 

این نکته‌ای است که احد وظیفه، رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور در گفتگو با ایلنا به آن اشاره کرد و اظهار داشت: با توجه به این که ایران در زمستان هر سال هم از توده هوای جنب حاره تاثیر می‌پذیرد و هم از توده هوای مرتبط با عرض‌های شمالی و مناطق قطبی، معمولا نوسانات دمایی قابل توجهی در فصول زمستان در نقاط مختلف کشورمان رخ می‌دهد؛ به نحوی که گاهی شرایط جوی به شکلی می‌شود که توده هوای عرض‌های شمالی به سمت جنوب و کشور‌هایی از جمله ایران نفوذ می‌کند و در یک هفته اخیر نیز وقوع چنین پدیده‌ای باعث سرمای شدید هوا در بسیاری از مناطق کشورمان شده است. 

وی افزود: در روز‌های گذشته، تمام نقاط کشورمان به یک اندازه سرد نبوده است و در حالی که در جنوب غرب و جنوب کشور دمای متعادلی را مشاهده کرده‌ایم، در این مدت مناطق شرق و شمال شرق کشور دما‌هایی پایین‌تر از سطح نُرمال را تجربه کردند و بخصوص در استان خراسان رضوی شاهد ثبت دما‌هایی بسیار کمتر از میانگین بلندمدت بودیم، اما سایر نقاط کشور بخصوص شمال غرب و غرب کشور، سرمایی در حد نرمال را تجربه کردند و دما‌هایی در این مناطق ثبت شد که قبلا هم تجربه شده بود. 

ایران زمستان‌های سخت‌تر از ۱۴۰۱ را هم تجربه کرده است 

وظیفه با تاکید بر این که ایران زمستان‌های سخت‌تر از امسال را نیز تجربه کرده است، گفت: پایین‌ترین دمایی که پیش از این در استان تهران تجربه شده، دمای منفی ۳۴ درجه بوده که در منطقه فیروزکوه به ثبت رسیده است، این در حالی است که در یک هفته گذشته، کمینه دمای هوای فیروزکوه در سردترین حالت به منفی ۱۴ درجه رسید؛ بنابراین می‌توان گفت با وجود این که توده هوای سرد اخیر، سرمای شدیدی را به کشورمان تحمیل کرده است، اما این شدت از سرما قبلا هم در نقاط مختلف ایران تجربه شده بود. 

رئیس مرکز ملی خشکسالی سازمان هواشناسی ادامه داد: شاهد مثال این که ما قبلا زمستان‌هایی سخت‌تر از امسال را تجربه کرده بودیم، زمستان سال ۸۶ است که در آن دمای هوا در اغلب مناطق کشور بسیار کمتر از سال جاری بود و بخصوص در سواحل شمال کشور، بارش برف و افت دمای شدیدی رخ داد. سامانه هوای سال ۸۶، از شمال و شمال غرب وارد کشور شد و به تدریج همه مناطق کشور را در برگرفت، به نحوی که در آن سال در شهر تهران، ۳۱ روز دمای کمینه زیر صفر ثبت شد و حتی در ۱۱ روز دمای بیشینه پایتخت نیز پایین‌تر از صفر درجه سانتی‌گراد بود، حال آن که در سال جاری، دمای بیشینه تهران در هیچ روزی به زیر صفر نرسیده است. 

وی در ادامه توضیح داد: زمستان امسال به جز شمال شرق ایران، سایر مناطق شرایط نسبتا نُرمالی را تجربه کردند و قطعا در دیگر نقاط کشور، زمستان‌های سردتر از این را هم تجربه کرده بودیم. البته به نظر می‌رسد با توجه به مشکلاتی که در زمستان سال جاری درباره کمبود گاز پیش آمده است، برخی شهروندان احساس می‌کنند که در حال تجربه سرمای بی‌سابقه‌ای در زمستان امسال هستیم. 

سازمان هواشناسی احتمال افزایش شدید مصرف گاز را پیش‌بینی کرده بود 

وظیفه با تاکید بر این که سازمان هواشناسی کشور درباره احتمال کمبود گاز هشدار داده بود، عنوان کرد: سازمان هواشناسی از هفته‌های گذشته درباره احتمال کاهش محسوس دما و در نتیجه، امکان افزایش شدید مصرف گاز و دچار شدن به کمبود گاز هم به صورت عمومی هشدار داده بود و هم اطلاعات مربوطه را به مسئولان ذی‌ربط ارائه کرده بود، ولی مهمتر از این که ما درباره کمبود گاز هشدار بدهیم، این است که برنامه ریزی صحیحی برای جبران این کمبود صورت بگیرد. 

رئیس مرکز ملی خشکسالی سازمان هواشناسی ادامه داد: متاسفانه کاهش محسوس دما در روز‌های اخیر باعث افزایش شدید مصرف و در نتیجه کمبود گاز شده است؛ به نحوی که آمار‌های شرکت ملی گاز ایران از این حکایت دارد که در چند روز گذشته، میزان مصرف روزانه گاز در بخش‌های تجاری و خانگی حتی به ۶۸۵ میلیون متر مکعب در روز نیز رسیده است و تا وقتی مصرف به این حد بالا باشد، قطعا تامین گاز کافی برای متولیان امر بسیار دشوار خواهد بود. 

مصرف بی‌رویه مردم، از جمله دلایل اصلی کمبود گاز در ایران 

این مقام مسئول در سازمان هواشناسی کشور با بیان این که مصرف بی‌رویه مردم، از جمله دلایل اصلی کمبود گاز در ایران است، عنوان کرد: با وجود این که مردم کاملا حق دارند درباره کمبود گاز گلایه داشته باشند، اما نمی‌توان از این نکته صرف نظر کرد که میزان مصرف گاز در ایران بسیار بیشتر از استاندارد‌های جهانی است و سرانه مصرف گاز حتی در کشور‌هایی که اقلیم سردتری دارند نیز از سرانه مصرف گاز در کشورمان پایین‌تر است. یکی از ریشه‌های اصلی مصرف بی‌رویه گاز در ایران نیز سبک زندگی مردم است و هموطنان ما برای جلوگیری از دچار شدن به کمبود، باید عادات روزمره خود را به شکلی تغییر بدهند که گاز کمتری مصرف کنند. 

وی در ادامه تاکید کرد: وقتی مصرف گاز در کشور بسیار بیشتر از حد استاندارد است، هرچقدر هم سازمان هواشناسی یا دیگر نهاد‌ها درباره احتمال کاهش محسوس دما و دچار شدن به کمبود گاز هشدار بدهند، بازهم کشور با چنین اتفاقی مواجه خواهد شد. برای حل این مساله نیز هم دولت باید زیرساخت‌های قدیمی صنعت گاز و صنایع مصرف‌کننده گاز را به‌روزرسانی کند تا هدررفت این منبع ملی به حداقل برسد و هم خود مردم باید دست به دست هم بدهند و به طور جدی در مصرف گاز صرفه‌جویی کنند. 

دمای هوا در هفته گذشته فقط ۰.۱ درجه سردتر از میانگین بلندمدت بود 

وظیفه در بخش دیگری از صحبت‌هایش به مقایسه آمار‌های دمایی پاییز و زمستان امسال با شرایط نُرمال (میانگین بلندمدت ۳۰ ساله) پرداخت و گفت: در سال ۱۴۰۱ پاییز گرمی را پشت سر گذاشتیم و دمای متوسط کشور در پاییز امسال ۱.۳ درجه سانتی‌گراد از میانگین بلندمدت بالاتر بود. اما در فصل زمستان، دمای هوا به شکل محسوسی رو به کاهش گذاشت و آمار‌های هواشناسی نشان می‌دهد که از یکم تا بیست و سوم دی‌ماه امسال، میانگین دمای ۶.۲ درجه سانتی‌گراد برای کل کشور ثبت شد که نسبت به شرایط نُرمال ۰.۶ درجه سردتر بود. 

رئیس مرکز ملی خشکسالی سازمان هواشناسی ادامه داد: در هفته گذشته نیز میانگین دمای کشور ۶.۲ درجه سانتی‌گراد بود که تنها ۰.۱ درجه از متوسط بلندمدت هفته مشابه کمتر بود. این آمار نیز شاهد مثال دیگری است بر این که با وجود تجربه سرمای محسوس در هفته قبل در بسیاری از مناطق ایران، کشورمان در همین سه دهه اخیر زمستان‌های سردتر دیگری را هم تجربه کرده است و در این یک هفته، صرفا دمای هوا در مناطق شرق و به خصوص شمال شرق ایران به شکل محسوسی از دمای نرُمال کمتر بود، اما در غرب کشور شاهد ثبت دما‌هایی بالاتر از میانگین بلندمدت بودیم. 

وی در پایان تصریح کرد: تحلیل بولتن‌های هواشناسی نشان می‌دهد که از ابتدای سال زراعی یعنی از یکم مهرماه امسال تا کنون، متوسط دمای هوای کشور ۱.۲ درجه از متوسط بلندمدت گرمتر بوده است که علت این مساله نیز به پاییز گرمی بازمی‌گردد که امسال تجربه کردیم؛ پاییزی که باعث شد با وجود تجربه یک زمستان نسبتا سرد، بازهم متوسط دمای هوا در مجموع پاییز و زمستان ۱۴۰۱، تا این لحظه از شرایط نُرمال گرم‌تر باشد. 

منبع: ایلنا
 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۵۰ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۶
0
0
بی عرضگی مسئولین رو گردن مردم بیچاره نندازید یک درصداختلاسهاجلوی کمبود گاز را میگرفت.
عبدالله
France
۱۸:۱۳ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۷
0
0
این حرف های مزخرف را منتشر نکنید خیلی سنگین تر هستید. همیشه مردم مقصرند
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->